

# SEPSIS FORUM

BENCH-BEDSIDE-BEYOND WEDNESDAY, JUNE 21ST, 2023

8AM PT - 3:15PM PT

A COLLABORATION WITH SEPSIS EXPERTS IN NORTH AMERICA & ACROSS THE GLOBE











## **AGENDA**

### Session 1: 8:00am - 9:30am

......

8:00 - 8:05 (5 min)

David Carlbom, MD

**Opening Remarks** 

8:05 - 8:30 (25 min)

Laurie Proulx Kristine Russell

Patient, Family & Caregiver Perspectives in Sepsis Research

Mellon Tayewba, BA

and Quality Improvement

KEYNOTE SPEAKERS

8:30 - 9:00 (30 min)

Alison Fox-Robichaud, MSc, MD What's Hot in Sepsis Research?

Elizabeth Bridges, PhD,

Applying Clinical Trial Research to

the Bedside

RN, CCNS

#### ...... BREAK (9:30 - 9:40am)

#### Session 2: 9:40am - 12:00pm

9:40 - 10:30 (50 min)

9:00 - 9:30 (30 min)

Fatima Sheikh Rick Bassett, RN, CCNS Sybil Hoiss, RN, CCNS

How to Lead: Quality Improvement Initiatives, A Moderated Discussion

Sean Townsend, MD Halima Salisu-Kabara, PhD, RN

10:30 - 12:00 (90 min)

Nick Johnson, MD Melissa Parker, MD

Anthony Delaney, MBBS, PhD Fluids in Sepsis: Which Fluid, How Much Fluid, and What To Do for

Pediatric Sepsis?

...... BREAK (12:00-12:30pm)

#### Session 3: 12:30pm - 15:15pm

12:30 - 13:30 (60 min)

Lisa Holsti, PhD, Reg (OT) Mark Mikkelsen, MD, MSCE Sepsis Survivorship: From Newborns to Adults

13:30 - 15:00 (90 min)

Tex Kissoon, MD Manish Sadarangani, PhD, MBBCh

Reducing the Burden of Sepsis through Prevention

Emmanual Nsutebu, MD, MPH

15:00 - 15:15 (15 min)

David Carlbom, MD

**Closing Remarks** 

Link to register: https://bit.ly/SepsisForum2023 Please note, all times are in Pacific Daylight Time.

